Μπαχαράτο Κουνέλι με πατάτες φούρνου

Υλικά για 4 άτομα:

1 και μισό κιλό κουνέλι
1 μπαστουνάκι σέλινο
1 καρότο
1 ασκαλώνιο – κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml λευκό κρασί
150 γρ ντοματίνια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Ζωμός κρέατος για γεύση.
Μια χούφτα μαύρες ελιές (εγώ χρησιμοποίησα ελιές Καλαμάτας)
Φρέσκα μπαχαρικά: Φασκόμηλο, ένα κλωνάρι δεντρολίβανο, θυμάρι, δάφνη, μαϊντανός.
αλάτι
πιπέρι
Ελαιόλαδο
50 γρ βούτυρο.
1 λεμόνι
Σπάγγος κουζίνας

Μέθοδος:

Κόβουμε το κουνέλι σε μικρά κομμάτια κρατώντας την ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ στην άκρη.
Τώρα πλένετε καλά το κουνέλι και το βάζετε σε ένα δοχείο γεμάτο νερό, στύβετε μέσα το λεμόνι και το αφήνετε για 30 λεπτά.
Αφού περάσει ο χρόνος, το ξεπλένουμε ξανά και το αφήνουμε να στραγγίσει σε τρυπητό.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τον πολτό (αυτή είναι μια δημιουργία που έκανα για να γίνει ακόμα πιο νόστιμο το Κουνέλι): Προσθέτουμε το συκώτι και την καρδιά με μια σκελίδα σκόρδο, λίγο μαϊντανό, μερικές βελόνες δεντρολίβανο και το λάδι, τα ψιλοκόβουμε όλα πολύ καλα, μέχρι να γίνουν πολτός, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπελντερ και να τα αφήσετε στην άκρη.

Τώρα ψιλοκόψτε το σέλινο, το καρότο και το ασκαλώνιο.
Με τη βοήθεια ενός κορδονιού κουζίνας δέστε τα φρέσκα μπαχαρικα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, το βουτύρου και ροδίζουμε καλά το κουνέλι από όλες τις πλευρές. Μόλις γίνει, αφαιρέστε το από το τηγάνι και τηγανίστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε αυτό σε χαμηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό και μετά προσθέστε το κουνέλι και τον πολτό που τον χτυπάμε λιγο.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να πάρει γεύση ανακατεύοντας για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το λευκό κρασί και πάντα σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να εξατμιστεί.
Όταν δεν νιώθετε πια την πικάντικη μυρωδιά του αλκοόλ, προσθέστε τα μπαχαρικά, τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, τη κουταλιά πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουταλιές ζωμό.
Καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εάν η σάλτσα στεγνώσει πολύ, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ζωμό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Το κρέας δεν πρέπει ποτέ να παραμένει στεγνό.
Όταν το κουνέλι σας είναι σχεδόν ψημένο, προσθέστε τις ελιές.
Αφήνουμε να αρωματιστεί για λίγα λεπτά ακόμα και μετά σβήνουμε.

Σερβίρετε ζεστό με πατάτες φούρνου 😉.

Η επιτυχία είναι εγγυημένη

ΠΗΓΗ: Mi dai la tua ricetta?

Προηγούμενο άρθροΜια σπανακοπρασοτυρόπιτα.. ζεστή ζεστή .. μόλις βγήκε από τον φούρνο ..!!
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με πράσα στο φούρνο…είναι γλύκισμα