Μοσχαρίσιο κρέας με βούτυρο σκόρδο και ρύζι 😋

Συστατικά :

Δέν είναι απαραίτητο να βάλετε όλα τα μπαχαρικά

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3/4 φλιτζανιού κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
2-3 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
Μοοχαρισιο κρέας 2 κιλών
ελαιόλαδο για ελαφριά επικάλυψη του μοσχαριού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 ½ φλιτζάνια ζωμό βοδινού χωρισμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
½ κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1-2 κουταλιές της σούπας σάλτσας μπερμπεκιου
1 φύλλο δάφνης
1/4 φλιτζάνι κορν φλαουερ

Εκτέλεση:

Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει και να ροδίσει.
Βγάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα το μοσχάρι
με αλάτι, μαύρο πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη και ρίγανη.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρέας σε μία στρώση. Σοτάρουμε το εξωτερικό μέχρι να ροδίσει
και να γίνει ελαφρώς τραγανό (αυτό θα πάρει μόνο λίγα λεπτά).
Αφαιρέστε το κρέας από το τηγάνι. Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού στο ζεστό τηγάνι και ντεγλασαρετε το τηγάνι όλα τα κολλημένα κομμάτια.

Ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο ζωμό, τα κρατημενα κρεμμύδια και το σκόρδο, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το φασκόμηλο και τη σάλτσα μπαρμεκιου. Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.

Προσθέστε το κρέας και τη δάφνη. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 60-90 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας.
(μπορεί να χρειαστεί μικρότερο ή μεγαλύτερο χρόνο μαγειρέματος).
Για να πήξει το σάλτσα, αφαιρέστε 1 φλιτζάνι ζωμό από το τηγάνι και τοποθετήστε το σε ένα μπολ. Προσθέστε το κορν φλαουερ στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίξτε ξανά το μείγμα ζωμού-κορν φλαουερ στο τηγάνι και ανακατέψτε.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει ο ζωμός.
Σερβίρετε ζεστό πάνω από ρύζι.

Καλή Απόλαυση !!

Προηγούμενο άρθροΜόνο έτσι μαγειρεύω τις τηγανητές πατάτες
Επόμενο άρθροΜπαχαράτο Κοτόπουλο στο φούρνο….είναι απίστευτα νόστιμο