Συστατικά
Για τη ζύμη
125 g ζάχαρης 
250 γραμμάρια βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου
30 γραμμάρια κρόκων αυγών, περίπου 2
375 g απλού αλεύρου
Μια πρέζα αλάτι
Σπόροι βανίλιας από βάζο βανίλιας
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Για τη γέμιση:
2 αχλάδια
1 κουταλάκι βούτυρο
4 κουταλιές ζάχαρης 

Οδηγίες
Για τη ζύμη
Ζυμώστε με τα δάχτυλά σας το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αναμιχθεί πλήρως.
Προσθέστε τους κρόκους αυγών και στη συνέχεια κοσκινίστε το αλεύρι και ρίξτε το αλάτι, τους σπόρους από φασόλια βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού.
Ζυμώστε το σε μια μπάλα, πιέστε το ελαφρά προς τα κάτω, πριν το τυλίξετε σε μια μεμβράνη και αφήστε το να παραμείνει στο ψυγείο για μερικές ώρες ή για μια νύχτα.

Για το γέμισμα
Ξεφλουδίστε τα αχλάδια και τα κόψτε σε μικρούς κύβους, στη συνέχεια μαγειρέψτε τα με το βούτυρο και τη ζάχαρη έως ότου είναι απαλά και απορροφήσουν το υγρό από το μαγείρεμα. Βάλτε τα στην άκρη.


Για τα μπισκότα
Βγάλτε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε σε πάχος 5 mm. Κόψτε τα μπισκότα με έναν κοπτικό στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 5 εκατοστών. Στο κέντρο, προσθέστε μια κουταλιά από τα αχλάδια και καλύψτε με ένα άλλο μπισκότο από πάνω. Βάλτε ένα σταυρό στο κέντρο κάθε μπισκότου και πιέστε με ένα πιρουνάκι για να σφραγίσουν γύρω γύρω πριν τα βάλετε στο δίσκο ψησίματος όπου έχετε στρώσει με ένα χαρτί ψησίματος.

Ανάψτε το φούρνο στους 180 ° C και ψήστε τα μπισκότα για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να χρωματίσουν χρυσά. Αφήστε τα να κρυώσουν και πασπαλίστε με σκόνη ζάχαρη άχνης.

Προηγούμενο άρθροΜανιταρόπιτα, χωρίς φύλλο, όταν θέλετε κάτι γρήγορο και νόστιμο
Επόμενο άρθροΑρνάκι πρασοσέλινο Θεσσαλίας