Μπισκοτάκια σοκολάτας με φυστίκι.

Αυτό τα κουλουρια είναι απλά φανταστικά νόστιμα!
Είμαι βέβαιος ότι τα cookies θα αρέσουν τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Υλικά για περίπου. 40 τεμάχια:

Αλεύρι – 250-270 g
Κορν φλαουρ – 50 g
Σκόνη κακάο – 30 g
Μπέικιν πάουντερ – 15 g
Αυγό – 1 μεγάλο ή 2 – μικρότερο
Ζάχαρη – 130 g, μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη βανίλιας – 10 g
Λάδι – 150 ml
Κεφίρ – 150 ml
Φιστίκια ψημένα – 150 g

Παρασκευή:

Καβουρδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φιστίκια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το κορν φλαουερ, το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Προσθέστε αλάτι, ζάχαρη, ζάχαρη βανίλιας στο αυγό και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε το κεφίρ, το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το στεγνό μείγμα σε δόσεις και ζυμώνουμε μια μέτρια πηχτή, κολλώδη ζύμη.
Προσθέστε τα φιστίκια και ανακατέψτε ξανά. Μεταφέρετε τη μάζα που προκύπτει σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτι χρησιμοποιήστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να σχηματίσετε στρογγυλά μπισκότα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Γαρνίρουμε με ένα γλασο εάν θέλετε

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο
Επόμενο άρθροΚέικ γιαουρτιού με ξηρούς καρπούς