Μπισκοτένια μηλόπιτα

Είναι μία γλυκιά, εύκολη και συγχρόνως οικονομική συνταγή για να γλυκάνετε τον ουρανίσκο σας μετά από ένα γεύμα ή για να συνοδέψετε τον καφέ σας. Τα υλικά είναι απλά και η εκτέλεση εύκολη.

Υλικά

για τη ζύμη:

220γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις.
5ογρ. μαύρη ζάχαρη
1 κουτ.γλ. κανέλα
200γρ. βούτυρο

για τη γέμιση:

4-5 πράσινα μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
150γρ. μαύρη ζάχαρη
μισό κουτ.γλ. κανέλα
ξύσμα από 1 λάιμ
3 κουτ.σ. σταφίδες
1 σφηνάκι νερό
50γρ. βούτυρο

Προαιρετικά (για σάλτσα καραμέλας):

250γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
350γρ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια τη βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου. Πρέπει να έχει σκληρύνει τόσο ώστε να μπορέσουμε να την περάσουμε από τον τρίφτη. Τρίψτε στην μεγάλη σκάλα όλη σας τη ζύμη.
Για τα μήλα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάιμ και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το λιωμένο βούτυρο. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το ξύσμα από το λάιμ. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μετρίου μεγέθους αντικολλητικό πυρίμαχο σκεύος, που έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 20′.
Για την καραμέλα: Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη. Μόλις γίνει διάφανη προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Προς το τέλος προσθέτουμε την πρέζα με το αλάτι. Η σάλτσα είναι έτοιμη για να ρίξετε μερικές κουταλιές πάνω στο κομμάτι σας.

Προηγούμενο άρθροΚανταΐφι με κρέμα…Τραγανό και κρεμώδες που σας κόβει την ανάσα.
Επόμενο άρθροTούρτα με Πτι Μπερ ή Τούρτα Κατσαρόλας