Μπισκότα κρακελε αμυγδάλου χωρίς γλουτένη σε 15 λεπτά

Συστατικά:

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη – 100 γρ
1/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη-25 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας – 5 ml
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ – 5 γρ
2 1/4 κούπες αμύγδαλα αλεύρι -225 γρ
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη-40 γρ

Εκτέλεση:

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτι ψησίματος.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3. Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για μπισκότα 1 κουταλι της σούπας για να παρετε την ζυμη και πλαστε 16 μπάλες ζύμης μπισκότων.
Η ζύμη θα είναι αρκετά κολλώδης. Γυρίστε κάθε μπάλα ζύμης σε ένα μικρό μπολ με ζάχαρη άχνη για να καλυφθεί εντελώς το εξωτερικό του.
4. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτι και πιεστε λιγο με την παλαμι σας και ψήστε για 16-18 λεπτά μέχρι να δέσουν τα μπισκότα.
Τα μπισκότα θα είναι μαλακά.
5. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για περίπου 15 λεπτά.

Οδηγίες αποθήκευσης: Τα μπισκότα διατηρούνται καλά σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 10 ημέρες.
Οδηγίες κατάψυξης: Τα κρύα μπισκότα μπορούν να καταψυχθούν σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη για έως και 2 μήνες.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Loredana Balanga

Προηγούμενο άρθροΣτήθη κοτόπουλου με λαχανικά στο φούρνο
Επόμενο άρθροΛουκουμάδες με ρούμι χωρίς αυγά 🤤 απλοί εύκολοι στην παρασκευή τους, αλλά νόστιμοι