Μπισκότα μελάσας

Είχα τη μεγάλη τύχη να περάσω ένα Σαββατοκύριακο στα βουνά της φθιώτιδας πέρυσι με μερικούς υπέροχους φίλους και έκανα και με μερικούς νέους! Μια υπέροχη κυρία έφτιαξε αυτά τα μπισκότα και ήταν αρκετά ευγενική για να μου δώσει τη συνταγή. Είναι απαλά και ελαφριά με όλα τα σωστά μπαχαρικά. Δοκιμάστε αν ψάχνετε για κάτι διαφορετικό.
Εδώ είναι η συνταγή της επί λέξει. *Θα συμπεριλάβω τις ελάχιστες αλλαγές που έκανα στο τέλος.

Συστατικά:

– 1 φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι μαλακωμένο βούτυρο
– 1/4 φλιτζάνι μαύρη μελάσα
– 1 μεγάλο αυγό
– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη για έλαση

Οδηγίες:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165 βαθμούς. Προετοιμάστε τα ταψιά με λαδόκολλα.
2. Χρησιμοποιώντας μια βάση ή μίξερ χειρός (προτιμώ να το ζυμώνω**), ανακατεύετε τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο, τη μελάσα, το αυγό και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ και το αλάτι.

4. Πλάθετε τη ζύμη (περίπου μια κουταλιά της σούπας) σε μπάλες 3-4 εκ. Ανοιγουμε τις μπάλες και αλείφουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.
5. Ψήνετε για 12-15 λεπτά (συνήθως μαγειρεύω για 12 λεπτά για ένα μαλακό μπισκότο). Αφαιρέστε αμέσως από το ταψί.
*Πρόθεσα ένα 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο στο δικό μου και πρόσθεσα κανέλα στη ζάχαρη όταν ανοιγετε τη ζύμη που έχετε σχηματίσει πριν το ψήσετε.
**Προτιμώ το πιο εύκολο και χρησιμοποίησα μίξερ!

Προηγούμενο άρθροCheesecake Φούρνου…Αυτό το κέικ παρασκευάζεται πρακτικά από μόνο του.
Επόμενο άρθροΚέικ μήλου, καρυδιού και σταφίδας