Μπιφτέκια κολοκυθιών

Συστατικά:

300 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα
150vg τριμμένες πατάτες
2 αυγα
70 γραμμάρια τριμμένο παρμεζάνα
70 γραμμάρια τριμμένο γκούντα
80 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
αλάτι όσο απαιτείται
πιπέρι όσο απαιτείται
ψίχουλα ψωμιού

40 γραμμάρια βουτύρου

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τρίβω τις πατάτες στο χοντρό του τριφτη χειρός.
Συνεχίζω και τρίβω το κολοκυθάκια. Αλατίζω και ανακατεύω.
Αφήνω να ξεκουραστεί το μείγμα για 15 λεπτά έτσι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά το κολοκύθι
Παίρνω χούφτα-χούφτα απο το μείγμα το στειβω με τα χερια και το βάζω σε ένα άλλο μπολ.


Αλατοπιπέρωνω τα αυγά τα χτυπάω και τα προσθέτω στο μείγμα του κολοκυθιού.
Προσθέτω την παρμεζάνα, γκούντα και ανακατεύω. Ρίχνω λίγο πιπερι και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύω πολυ καλα.
Πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανια ένα δίσκο πλάθω τα μπιφτεκια τα βάζω εκει και πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνω 2 κσ βουτυρο και ξεκινώ το τηγάνισμα 3-4 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να πάρονυ ωραίο χρώμα. Ξαναβάζω λίγο βουτυρο και συνεχίζω με την επόμενη παρτίδα

Σερβίρονται ζεστά

Προηγούμενο άρθροΜία συνταγή Κέικ απο το Λίβανο….είναι απλή με υπέροχο αποτέλεσμα
Επόμενο άρθρο Αεράτο Γλυκό με βελούδινη κρέμα και φύλλα σφολιάτας