Μπιφτέκια κοτόπουλου με ψητά Λαχανικά

Συστατικά:

Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου
500γρ. κοτόπουλο κιμά 
10 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 160γρ.)
1 μικρή σκελιδα σκόρδου, (αφαιρείται το πράσινο) και ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
100γρ. καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κουτ. νιφάδες τσίλι ή ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
100γρ. τυρί παρμεζάνας (ή κεφαλοτύρι ή τυρί γραβιέρα), τριμμένο
30γρ. τυρί κασέρι, τριμμένο
30γρ. λεπτό σιμιγδάλι
1 αυγό, χτυπημένο
5-6 κλαδάκια φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλας
Πιπέρι
Για τα ψητά λαχανικά
1 μπρόκολο, κομμένο σε κομμάτια
1 μεγάλη γλυκοπατάτα, κομμένη σε παχιά φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα 8
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε παχιά φέτες
1-2 κουταλιές της σούπας καρύκευμα κοτόπουλου
1 λεμόνι, μόνο χυμός
100 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλας
Πιπέρι

Οδηγίες:

Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου

Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπέικον, τις νιφάδες τσίλι και το μοσχοκάρυδο.
Καρυκεύστε προσεκτικά και σοτάρετε για 10-15 λεπτά, έως ότου τα συστατικά μαλακώσουν.
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
Μεταφέρετε το μείγμα κρεμμύδι-μπέικον σε ένα πιάτο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Όταν το μείγμα κρεμμυδιού-μπέικον βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, μεταφέρεται σε ένα μπλέντερ και
χτυπήστε, μέχρι να πάρετε μια λεία πάστα.
Σε ένα μπολ ανάμιξης, προσθέστε τον κιμά κοτόπουλου, μείγμα κρεμμυδιού, μπέικον, τριμμένο τυρί, αυγό,
λεπτό σιμιγδάλι και μαϊντανό.
Αλατίστε προσεκτικά και συνδυάστε απαλά μέχρι να πάρετε ένα απαλό μείγμα.
Όταν έρθει η ώρα να αναμίξετε όλα τα συστατικά, βρέξτε τα χέρια σας με κρύο νερό.
Αυτό θα αποτρέψει το μείγμα να κολλήσει στα χέρια σας.
Διαμορφώστε οκτώ μπιφτέκια κοτόπουλου και βάλτε ψυγείο για 30 λεπτά ή περισσότερο.
Προθερμάνετε το ταψί σε μέτρια φωτιά.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 7-8 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν.
Σερβίρετε με ψητά λαχανικά, ραντίστε με φρέσκο ​​χυμό λεμονιού και απολαύστε!

Για τα ψητά λαχανικά

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου / στο αέρα.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο ταψί.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο.
Δοκιμάστε και αλατίστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Σερβίρετε ταυτόχρονα.
Καλή Απόλαυση!

Ευχαριστουμε την cookouvagia για την συνταγή

 

Προηγούμενο άρθροΠως να φτιάξετε Τιραμισού στο σπίτι. (Συνταγή και για τα σαβαγιαρ)
Επόμενο άρθροΈνα Κεφαλλονίτικο Φαγητό νόστιμο και γευστικότατο