Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο με Πιπερόριζα

Υλικά

Για τον κιμά
1 κιλο κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
4 φετες μπαγιατικο ψωμί
2 κσουπας ξύδι
2 κσ ελαιόλαδο
2 αυγά
1 ντομάτα τριμμένη στον τριφτη
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικός
Ρίγανη

Για τις πατάτες
6-8 πατάτες κομμένες στρόγγυλες
Αλάτι, πιπέρι, βασιλικός, ρίγανη,
1 κγ σκόρδο σκόνη
1/2 κγ τζιντζερ (πιπερόριζα)
2 λεμόνια ζουμερά (το χυμό)
1 κσ μουστάρδα γεμάτη
1 φλυτζανι ελαιόλαδο
2 φλυτζ νερό και 1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

Εκτέλεση

Ετοιμάζω τις πατάτες γιατί θα μπουν πιο γρήγορα στο φούρνο.
Σε ένα μπολ βάζω τις πατάτες στρόγγυλες κομμένες, τα μπαχαρικά.
Χτυπάω το λεμόνι με το λάδι και τη μουστάρδα και το βάζω στο μπολ με τις πατάτες.
Φορώντας γάντια ανακατεύω καλά.
Αδειάζω στο βαθύ ταψί του φούρνου, ρίχνω την υπόλοιπη μαρινάδα που έμεινε στο μπολ, και τα δυο φλυτζάνια νερό και το κρασί.
Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 200 σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα, να μαλακώσουν οι πατάτες.
Ετοιμάζω τα μπιφτέκια. Σε μπολ ζυμώνω καλά όλα τα υλικά, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω ψυγείο για μισή ώρα.
Μετά τη μια ώρα,βγάζω το αλουμινόχαρτο, αραδιάζω τα μπιφτέκια που έπλασα,πάνω στις πατάτες και ψήνω για άλλη μισή ώρα ξεσκεπαστα.
Αφράτα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο και φέτα

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠανευκολος, Φανταστικός Κορμός
Επόμενο άρθροΥπέροχη Μαρμελάδα Καρότο…την δοκιμάσα στο Ιράν