ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τα μπιφτέκια:
2 κιλά κιμά μοσχαρίσιο
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου
1 ματσάκι μαϊντανός (1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο)
1 και ½ φλιτζάνια τριμμένα ψίχουλα ψωμιού
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη, προαιρετικά
2 αυγα
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Αλατι και μαύρο πιπέρι, 
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
Για τις πατάτες:
8 πατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες ¾ “, μέσα σε κρύο νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1 κσ μουστάρδα 
1-2 κουταλάκια αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Μία πρέζα θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κύμινου
2 φλιτζάνια νερό
Γαρνίρετε: φρέσκα φύλλα μαϊντανού ή ψιλοκομμένα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους  200 ° C.

Για να κάνετε τα μπιφτέκια:

Ψιλοκόψτε το σκόρδο στο μπλεντερ μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το μαϊντανό και χτυπήστε μέχρι να είναι ψιλοκομμένος.

Προσθέστε τα κρεμμύδια και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα.

Χτυπήστε με ένα σύρμα το γάλα και το αυγό μαζί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, συνδυάστε όλα τα συστατικά για τα μπιφτέκια και ζυμώστε καλά για να τα συνδυάσετε και να γίνει μία ομοιογενή μάζα.

Σχηματίστε με τα χέρια σας τα μπιφτέκια όπως σας αρέσουν(μπαστουνιά ή πιο επίπεδα).

Για να τα βάλω όλα μαζί:

Στραγγίστε το νερό από τις πατάτες(και κρατήστε το) και τοποθετήστε τις φέτες σε ένα ταψί από 20 έως 30 εκ.

Συνδυάστε το ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ ανάμειξης. Ανακατέψτε καλά για να τα συνδυάσετε. Ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από τις πατάτες. Ρίξτε πάνω στις πατάτες αλάτι, πιπέρι, κύμινο και ρίγανη και ανακατέψτε τες καλά να πάει παντού.

Ρίξτε το νερό πάνω από τις πατάτες, και βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται μέχρι την μέση. Εάν χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο νερό.

Τοποθετήστε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες.

Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 40 λεπτά.

Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για επιπλέον 35-40 λεπτά, ακάλυπτα, ή μέχρις ότου οι πατάτες ψηθούν και τα μπιφτέκια πάρουν χρώμα από πάνω.

Γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό.

Dimitras Dishes

Προηγούμενο άρθροΤα ωραιότερα Πιροσκί
Επόμενο άρθροΠατάτες Γιαχνί με φέτα και ελιές