ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Για τα μπιφτέκια:
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
500γρ κιμά χοιρινό
1 μεγάλο αυγό
7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
85 γραμμάρια κρεμμυδιού
50 γραμμάρια πράσινης πιπεριάς
100 γραμμάρια φρέσκιας ντομάτας
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
150 ml νερού
Για τις πατάτες:
3 μεγάλες πατάτες
1 κουτάλι σούπας ήπια μουστάρδα
αλάτι & πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Για τα μπιφτέκια:
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τους δύο κιμάδες, ελαιόλαδο, αυγό, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και φρυγανιά
Σε έναν μπλέντερ χτυπάμε το κρεμμύδι, φρέσκια ντομάτα και σκελίδα σκόρδο. Ρίξτε στο μπολ με τον κιμά.
Συνδυάστε όλα τα συστατικά ζυμώντας τα καλά για λίγα λεπτά.
Πάρτε ένα μέρος του μείγματος (περίπου 200 γραμμάρια) και διαμορφώστε σε μια μπάλα, στη συνέχεια, ισιώστε με τα χέρια σας για να δημιουργήσετε ένα burger.
Σχηματίστε όλο το υπόλοιπο μίγμα, σε μπιφτέκια. Και βάλτε τα στο ταψί.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 240 ° C 
Για τις πατάτες:
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τους σε σφήνες.
Προσθέστε τις πατάτες σε ένα μπολ και συνδυάστε με τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Μεταφέρετε τις πατάτες στο ταψί. Πασπαλίστε τα πάντα με μια λίγο ελαιολάδο και τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη.
Ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Γυρίστε τα μπιφτέκια και ψήστε για άλλα 15 με 20 λεπτά.

Καλή Όρεξη !!!

Προηγούμενο άρθροTηγανόπιτες με μυζήθρα!
Επόμενο άρθροΚέικ με φύλλο και γέμιση Μπακλαβά