Μπιφτέκια τυλιγμένα σε μελιτζάνα

Υλικά

6-8 μελιτζάνες, κομμένες σε λεπτές μακρόστενες φέτες

Για τα μπιφτέκια
750γρ ανάμικτο χοιρινό / μοσχαρίσιο κιμά,
2 μεσαία κρεμμύδια τεμαχισμένα,
2 κουταλιές θρουμπι (εάν δεν έχετε βάλτε θυμάρι και ρίγανη),
2 σκελίδες σκόρδου,
1 κγ ξηρό δυόσμο,
2 κγ ξηρό μαϊντανό,
Mπαγιάτικο ψωμί 2-3 φέτες
1 φλιτζάνι κόκκινο ημίγλυκο κρασί,
1 ξίδι κόκκινο κρασί,
αλάτι, πιπέρι

Σάλτσα ντομάτας
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 κουτί ολόκληρες ντομάτες,
αλάτι, πιπέρι
1 κγ δυόσμο,
2 κγ βασιλικό,
1 φλιτζάνι νερό
1 Μελιτζάνα
ελαιόλαδο,
αλάτι
300γρ τριμμένη μοτσαρέλα
200γρ τυρί καζέρι σε κύβους 2 εκατοστών

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια:
Αφήστε το ψωμί να μουλιάσει στο κρασί, πολτοποιήστετο και προσθέστε το (και το κρασί) σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε καλά διαμορφώστε τα μπιφτέκια σαν λουκάνικα και βάλτε στο φούρνο (μπορείτε να τα τηγανίσετε) για να αποκτήσουν χρώμα παντού … όταν τελειώσετε τα βάλτε στην άκρη ..

Σάλτσα ντομάτας
Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο, τον ντοματοπελετε και ανακατέψτε το 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε ένα κουτάκι ολόκληρες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και βάζετε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, αφήστε το να μαγειρευτεί 10 λεπτά και κάντε με ένα πιρούνι (ένα δεν έχετε το ειδικό εργαλειο για πουρέ πατάτας) και λιώστε τις ντομάτες. Προσθέστε δυόσμο, βασιλικό, νερό και μαγειρέψτε 15-20 λεπτά. Πήρα και ένα μπιφτέκι το έλιωσα και το πρόσθεσα στη σάλτσα

Για τις Μελιτζάνες.
Κόψτε τη μελιτζάνα 1/2 εκ λεπτή στη μεγάλη πλευρά. Βουρτσίστε και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο, αλάτι και βάλτε τες στο φούρνο..Θα ήθελα να τις κάψω λίγο … Όταν τελειώσουν και οι δύο πλευρές τις βάζουμε μέσα ένα μπολ καλυμμένο 15-20 λεπτά
Για να φτιάξετε τα ρολά προσθέστε λίγη σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος του ταψιού σας. Πάρτε μια φέτα μελιτζάνας και πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα, κόψτε ένα κομμάτι μπιφτέκι στο μέγεθος της μελιτζάνας και τυλίξτε το, τοποθετήστε το στο ταψί.
Οταν τελειώσετε, κόψτε λίγο τυρί καζέρι σε κύβους 2 εκατοστών και απλώστε τα παντού και ανάμεσα στα ρολά.
Από πάνω ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο 180C για 45 λεπτά.
Βγάζετε από φούρνο και πασπαλίζουμε στην κορυφή τρομένο ψωμί, και κάποια τριμμένη μοτσαρέλα, ξανά και ξαναβάζουμε στο φούρνο 15 λεπτά ακόμη και τελειώσαμε … έχει γεύση και μυρίζει σαν πίτσα.
Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, με ρύζι ή πατάτες είναι επίσης καλό..ή σκέτο με φέτα και λίγο ψωμί ..

ΠΗΓΗ: Manolis Pastrikos

Προηγούμενο άρθροΣάμαλι…η επιτυχία είναι σίγουρη
Επόμενο άρθροΜάθετε να καθαρίζετε το κλιματιστικό σας μόνοι σας.