Μπιφτέκια Χοιρινά με Σάλτσα Γιαουρτιού

Υλικά

800 γρ. χοιρινό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κόλιαντρο
1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα
1 αβγό
αλάτι,πιπέρι

για την σάλτσα
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά. Βάζουμε για μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο να σταθεί. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά στο φούρνο ή στη σχάρα.

Για την Σάλτσα:
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια συνοδεύοντάς τα με το πολύ νόστιμο και δροσερό ντιπ γιαουρτιού και τηγανιτές πατάτες.

ΠΗΓΗ: magyreuontas.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΤο πιο ερωτικό Cheesecake για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Επόμενο άρθροΗ πραγματική ελληνική συνταγή Εκμεκ Κανταΐφι