Μπιφτέκες με κρεμμύδια στο φούρνο

Υλικά

200 γραμμάρια λευκό ψωμί (μπορεί να χρησιμοποιηθεί μπαγιάτικο ψωμί)
1 φλιτζάνι γάλα
1 κιλό κιμά από χοιρινό κρέας
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια τυρί τριμμένο EDAM
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)
2 κρεμμύδια
ελαιόλαδο
θυμάρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψωμί σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε σ΄ένα μπολ.Ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε να μουλιάσει για 15 λεπτά.
Βάζουμε τον κιμά σ ένα άλλο μπολ και ρίχνουμε το ψωμί το οποίο το έχουμε λιώσει μ ένα πιρούνι,τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,το τυρί,τ αυγά,αλάτι πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Αν η γέμιση δεν είναι πηχτή προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.Ρίχνουμε λίγο λάδι σ ένα ταψί το αλείφουμε και απλώνουμε τα κρεμμύδια.
Λαδώνουμε τα χέρια μας, χωρίζουμε στα δύο το μείγμα του κιμά και πλάθουμε 2 μικρά ρολάκια.
Τα τοποθετούμε πάνω στα κρεμμύδια ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό και τα πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινή Πρασοτηγάνια…είναι ένα γλυκισμα
Επόμενο άρθροΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΥΡΝΟ! Το πιο νόστιμο γλυκό σε 10 λεπτά που δεν έχετε δοκιμάσει!!!