Μπουγάτσα πεντανόστιμη, εύκολη και γρήγορη με τραγανά φύλλα και θεϊκή γεύση για να απολαύσετε με τους αγαπημένους σας!!

ΥΛΙΚΑ :
1 πακέτο φύλλο Βηρυττού ή κρούστας
1 ½ λίτρο γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
2 λεμόνια και 2 μοσχολέμονα
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
ζάχαρη άχνη
κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180 oC στον αέρα. Βουτυρώνετε ένα ταψί φούρνου ή ένα πυρέξ.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
Τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Μόλις ετοιμαστεί η κρέμα, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.
Ξύνετε τα λεμόνια και τα μοσχολέμονα και τα ρίχνετε στην κρέμα, μαζί με τον χυμό από ένα
μοσχολέμονο.
Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Βουτυρώνετε ένα – ένα 6 φύλλα και τα στρώνετε στο ταψί.
Αδειάζετε τη γέμιση και την ισιώνετε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι.
Από πάνω βάζετε άλλα 6 βουτυρωμένα φύλλα και ψήνετε για 30 έως 40 λεπτά περίπου στον αέρα.
Όταν είναι έτοιμη, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρετε.
Σημείωση : Αντί για λεμόνι και μοσχολέμονο στην κρέμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πορτοκάλι,
μανταρίνι ή βανίλια.

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμο Κοτόπουλο με Σπανάκι
Επόμενο άρθροΚέικ Πορτοκαλιού με Σιρόπι