Μπουγατσάκια με σφολιάτα!!!

Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα κομμένα σε τετράγωνα).
Γάλα 900 ml
Ζάχαρη 180 γρ.
Σιμιγδάλι ψιλό 8 κουταλιές σούπας
Βανίλια 2 τεμ σε σκόνη.
Αυγά 2 μόνο τους κρόκους
Βούτυρο 100 γρ.
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Κανέλα για πασπάλισμα προαιρετικά.

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,προσθέτουμε την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει λίγο η κρέμα και προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει πολύ καλά η κρέμα.Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο σκεπάζοντας με διάφανη μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα.

Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια (μεγάλα ή μικρά)και γεμίζουμε με την κρέμα.Τα διπλώνουμε σαν φακελάκια,η τα κάνουμε ρόλο.Αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες για να κολλήσει η σφολιάτα.Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν,πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα κι απολαμβάνουμε.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με ρύζι στο φούρνο μέσα σε σακούλα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος