Μπουγατσίνια στο Τηγάνι

Υλικά

1 αυγό
1 και 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 και 1/2 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1 1/2 κουταλιά της σούπας λικέρ γλυκάνισο ή άλλο λικέρ (ρούμι)
1/2 τριμμένη φλούδα λεμονιού
140 γρ αλεύρι
1 πρέζα αλάτι

Κρέμα
250 ml γάλα
1 κρόκο
45 γρ ζάχαρη
30 γρ κορν φλαουερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Μέθοδος

Ζεσταίνουμε περίπου 200 ml γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Εν τω μεταξύ, συνδυάστε το αυγό με 50 ml γάλα και το κορν φλαουερ.
Ανακατέψτε τα πάντα καλά, μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Τώρα βάζουμε την κρέμα σε ένα κρύο δοχείο (την αφήνουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά) και ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα.
Αφήστε το να ξεκουραστεί με λίγη μεμβράνη που να εφαπτετε της κρεμας

Σε ένα μπολ σπάμε ένα αυγό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λικέρ, το σπορέλαιο, την τριμμένη φλούδα λεμονιού, αλάτι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε
Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα
Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη για να έχουμε ένα λεπτό φύλλο
Πασπαλίζουμε με αλεύρι καθώς πλάθουμε τη ζύμη

Κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες πλάτους 5 εκατοστών περίπου και μήκους 10 εκατοστών
Βάζουμε στην πρώτη λωρίδα ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα εναλλαξ (σε μια βαζουμε σε μια οχι)
Αλείψτε τις άκρες των λωρίδων με ασπράδι αυγού και στη συνέχεια καλύψτε κάθε γεμιστή λωρίδα με αυτή χωρίς κρέμα, κάνοντας τις άκρες να κολλήσουν καλά
Με έναν τροχό χωρίζουμε τις λωρίδες και δημιουργούμε τα μποουγατσινια
Τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι, στους 170° C περίπου, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα
Τα στραγγίζουμε όταν ροδίσουν, τα τοποθετούμε σε ένα απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι Ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα

ΥΓ αυτή η δόση είναι μικρή… αν θέλεις πολλά πρέπει να διπλασιάσεις τις δόσεις

Alessandro Monti

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα με Γιαούρτι…όταν θέλετε να γευτείτε κάτι νόστιμο και σπιτικό.
Επόμενο άρθροΣιροπιαστές μπουκίτσες με ινδοκάρυδο