Υλικά

Κέικ
125 γραμ. Βούτυρο
150 γραμμάρια ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγα
250 γραμμάρια απλό αλεύρι
4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
120 ml γάλα

Γλάσο
450g Ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
1 κουταλιά βούτυρο, λιωμένο
120 ml γάλα
2 (200 g) συσκευασίες αποξηραμένα καρύδα

Μέθοδος
Προετοιμασία: 15 λεπτά> Μαγειρέψτε: 40 λεπτά> Έτοιμο: 55 λεπτά

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ορθογώνιο ταψί μεγέθους 20x30cm.
Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη baking powder kαι το αλάτι. Αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε τα αυγά ένα την  φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα, χτυπήστε  καλά.
Ρίξτε αυτό το μείγμα στo ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 έως 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλιφίδα που μπαίνει στο κέντρο του κέικ. Αφήστε το για 5 λεπτά, και στη συνέχεια βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Αφήστε το κεικ αρκετές ώρες για να σταθεροποιηθεί πριν συνεχίσετε.
Για να κάνετε την επικάλυψη:

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο. Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνετε το γάλα και 1 κουταλιά βούτυρο μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε το γάλα στο μείγμα ζάχαρης και ανακατέψτε καλά για να δημιουργήσετε ένα ρευστό, αλλά όχι πολύ υδαρο μείγμα.
Διαδικασία:

Κόψτε το κέικ σε 24 τετράγωνα. Τοποθετήστε την καρύδα σε ένα ρηχό δοχείο. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βυθίστε το κάθε τετράγωνο στο μείγμα του κακάο και στη συνέχεια το κυλάτε στην καρύδα. Τοποθετήστε σε μια σχάρα για να στεγνώσει. Συνεχίστε για κάθε κομμάτι. Το κεκάκι θα στάζει, τοποθετήστε έτσι ένα φύλλο χαρτιού αδιάβροχο κάτω από το ράφι. 

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ !
Επόμενο άρθροΚροκέτες καταπληκτικές που δεν έχετε ξαναφάει