🔸Μπούτια κοτόπουλου σε σάλτσα με μανιτάρια

📍 Υλικά:

• 4 μπούτια κοτόπουλου
• 1 κρεμμύδι
• 500 γρ μανιτάρια champignon
• αλάτι
• αλεσμένο μαύρο πιπέρι
• δεντρολίβανο
• 200 ml ξηρό λευκό κρασί
• 300 γρ υγρή κρέμα για μαγείρεμα
• 1 κουταλιά της σούπας λάδι
• 30 γρ βούτυρο
• πράσινος μαϊντανός ή άνηθος για διακόσμηση

📍 Πώς να ετοιμάσετε μπούτια κοτόπουλου με μανιτάρια:

Καθαρίστε καλά τους μηρούς από τυχόν φτερά που έχουν απομείνει.
Πλένουμε καλά τη σάρκα, στραγγίζουμε το νερό και τη ζεματίζουμε.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα μπούτια αφού τα αλατοπιπερώσουμε.
Όταν ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές, τα βγάζουμε σε πιατέλα.
Στο υπόλοιπο λάδι από το κοτόπουλο βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο, προσθέστε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες.
Βάλτε το καπάκι και αφήστε τα μανιτάρια να μουλιάσουν στο ζουμί τους.
Όταν μειωθούν τα υγρά, προσθέτουμε το χλιαρό κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό ο χυμός.
Προσθέτουμε την υγρή μαγειρική κρέμα, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο.
Βάλτε τα μπουτακια πίσω και αφήστε το να βράσει για άλλα πέντε λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Bucate Moldovenești

Προηγούμενο άρθροXοιρινά παϊδάκια κοκκινιστά
Επόμενο άρθροΤυρένια Μπαστουνακια