Μπριζόλες αλά γαλλικά

Για μεσημεριανό γεύμα θα φάμε πολύ νόστιμες μπριζόλες αλα γαλλικά
Είναι πραγματικά υπέροχες, σας διαβεβαιώνω ️

Υλικα:

5 τεμ. μπριζόλες λαιμού χοιρινού χωρίς κόκαλα
200 γραμμάρια (1 τεμ.) Μαγιονέζα
1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι
200 γρ κίτρινο τυρί

μπαχαρικά:
1 κουταλάκι πάπρικα
1/2 κ.γ μαύρο μαύρο πιπέρι
1 κ.γ κόλιανδρο
1/2 κγ σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

Ολα τα μπαχαρικά προστίθενται μαζί και το μείγμα αναμιγνύεται καλά.
Καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι, το πλένουμε και το κόβουμε σε ημικύκλια.
Οι μπριζόλες του λαιμού πλένονται. Πασπαλίστε κάθε μπριζόλα και στις δύο πλευρές με μπαχαρικά και αλείψτε γενναιόδωρα με μαγιονέζα.

dav

Βάζουμε το κρεμμύδι και το μαριναρισμένο κρέας σε ένα ταψάκι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο για μια νύχτα.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μπαστούνια. Πασπαλίστε με μπαχαρικά και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και ανακατευονται καλα. Οι αρωματισμένες πατάτες τοποθετούνται στον πάτο ενός λαδωμένου πυρέξ, στο οποίο θα ψηθεί το κρέας.

dav

Τακτοποιήστε τις μαριναρισμένες μπριζόλες λαιμού πάνω από τις πατάτες.
Σκεπάζουμε το πυρεξ με το καπάκι ή αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε κρύο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50-60 λεπτά, και προε τέλος πασπαλίζουμε το κρέας με τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε για ακόμη λίγο
χωρίς σκεπασμα.

Καλη Επιτυχια

Προηγούμενο άρθροΑμυγδαλωτά με αμύγδαλο και φουντούκι
Επόμενο άρθροΚέικ με κρέμα βανίλια και καρύδια…αξίζει να την δείτε μόνο για την κρέμα της