Καταπληκτικό μοσχαρίσιο κρέας με κάρυ!

Συστατικά:

• 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
• 2 κουταλιές της σούπας καρυ
• 1 κουταλιά της σούπας Πάπρικα σε σκόνη
• Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
• 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο ​​τζίντζερ ή 1 ⁄ 4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
• 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο/μαγειρικό λάδι
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
• 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
• 2 φλιτζάνια βραστό νερό

Μέθοδος:

Καρυκεύουμε το κρέας με το τζίντζερ, το αλάτι, το πιπέρι και τη σάλτσα worcestershire (μπορείτε να το αφήσετε να μαριναριστεί για μισή ώρα ή περισσότερο, αλλά δεν είναι απαραίτητο).

Ζεσταίνουμε λάδι. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και λίγο καρύκευμα (αλάτι και πιπέρι) ακολουθούμενη από πάπρικα και σκόνη κάρυ και ανακατέψτε.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.

Προσθέστε το κρέας στα κρεμμύδια μαζί με το νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και ανακατεύοντας κατά διαστήματα μαγειρεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα πριν σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Imad Alaoui

Προηγούμενο άρθροΓιδόσουπα ορεινή
Επόμενο άρθροΜπαχαράτο Ρολό Χοιρινό