Μπριζόλες κιμά

Οι συνηθισμένες μπριζόλες σνιτσελ από χτυπημένο κρέας τις ειχαμε βαρεθει.
Γι’ αυτό σήμερα μαγείρεψα μπριζόλες κιμά.

✅Υλικά:

Οποιοσδήποτε κιμάς – 500 g
Αλάτι, πιπέρι – για γεύση.
Για το πανάρισμα:
Αυγά – 2 τεμ.
Αλεύρι – 2-3 κουταλιές της σούπας

✅ Είναι πολύ σημαντικό η γέμιση να μην είναι ρευστή.

Εκτέλεση

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στον κιμά. Δεν χρειάζεται να προστεθεί κάτι άλλο, αλλιώς θα έχει γεύση σαν μπιφτεκια.
Φτιάξτε μπαλάκια από κιμά, τα οποία στη συνέχεια ισιώστε με την παλάμη του χεριού σας βρεγμένη με νερό ή σε μια σανίδα σε πάχος περίπου 0,5 εκ. Δώστε τους σχήμα μπριζόλας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και σε ένα άλλο πασπαλίζουμε το αλεύρι.

Παίρνουμε προσεκτικά την μπριζόλα με τα δάχτυλα των δύο χεριών και την παναρίζουμε σε αλεύρι και μετά βουτάμε στα αυγά.
Τηγανίζουμε σε φυτικό λάδι.
Αν σκιστούν στο πανάρισμα, δεν πειράζει, όταν τηγανιστούν, θα γίνουν πραγματικά δυνατές μπριζόλες.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΕφτιαξα τηγανητούς κολοκυθοανθούς…Τίποτα καλύτερο.
Επόμενο άρθροΤυροπιτάρια με κεφίρ στο τηγάνι….