Μπριζόλες λαιμού με πάτατες στο φούρνο

Υλικά

μπριζόλες – 4 τεμ. χοιρινό
Για το μαρινάρισμα
σκόρδο – 2 σκελίδες
Σάλτσα Worcestershire – 1 κουταλάκι του γλυκού.
σάλτσα σόγιας – 2 κουταλιές της σούπας.
μηλόξυδο – 1 κουταλάκι του γλυκού.
ελαιόλαδο – 1 κουταλιά της σούπας.
κέτσαπ – 2 κουταλιές της σούπας.
καστανή ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού.
πατάτες – 800 γρ
1 καρότο
4-5 ντοματίνια κομμένα στην μέση
Αλάτι
μαύρο πιπέρι – 1 κουταλιά της σούπας.
λάδι – 3 κουταλιές της σούπας.

Εκτέλεση

Αρχικά, ετοιμάστε τη μαρινάδα μπριζόλας. Σπάστε τις σκελίδες σκόρδου σε ένα μπολ. Προστίθεται σάλτσα Worcester, σάλτσα σόγιας, μηλόξυδο, ελαιόλαδο, κέτσαπ και ζάχαρη.
Όλα τα συστατικά αναμειγνύονται και το προκύπτον μείγμα απλώνεται σε προ-πασπαλισμένο με μπριζόλες αλατιού.
Μόλις αλειφθεί, αφήστε το να κρυώσει για δύο έως τρεις ώρες. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στο ταψί. Ριχνουμε τα καρότα, και τα νοματινια Ανακατευουμε μαζι με τις πατατες. Περιχύνετε τα λαχανικά με λίγο λάδι και τακτοποιείτε τις μπριζόλες από πάνω.
Ρίχνουμε περίπου 150 ml στο ταψί νερό, στη συνέχεια τοποθετήστε το στο φούρνο. Ψήνεται στους 200 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο. Σερβίρετε τις έτοιμες μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο όσο είναι ακόμα ζεστές.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα βρώμης και σοκολάτας
Επόμενο άρθροΤο κλασικό Πολίτικο Θεσσαλονικής