Μπριζόλες λαιμού με πατάτες και κρεμμύδι!

Υλικά

μπριζόλες – 4 τεμ. χοιρινό
για το μαρινάρισμα
σκόρδο – 2 σκελίδες
Σάλτσα Worcestershire – 1 κουταλάκι του γλυκού.
σάλτσα σόγιας – 2 κουταλιές της σούπας.
μηλόξυδο – 1 κουταλάκι του γλυκού.
ελαιόλαδο – 1 κουταλιά της σούπας.
κέτσαπ – 2 κουταλιές της σούπας.
καστανή ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού.
πατάτες – 800 γρ
κρεμμύδι – 1 κεφάλι
αλάτι
μαύρο πιπέρι – 1 κουταλιά της σούπας.
λάδι – 3 κουταλιές της σούπας.

Εκτέλεση

Αρχικά, ετοιμάστε τη μαρινάδα μπριζόλας. Σπάστε τις σκελίδες σκόρδου σε ένα μπολ. Προστίθεται σάλτσα Worcester, σάλτσα σόγιας, μηλόξυδο, ελαιόλαδο, κέτσαπ και ζάχαρη. Όλα τα συστατικά αναμιγνύονται και το προκύπτον μείγμα απλώνεται σε προ-πασπαλισμένες με αλάτι μπριζόλες.

Μόλις αλειφθεί, αφήστε το να κρυώσει για δύο έως τρεις ώρες. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κατά μήκος. Πασπαλίζουμε με αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στο ταψί. Ξεφλουδίστε ένα κρεμμύδι και κόψτε το σε μισοφέγγαρα.
Διανέμεται στις πατάτες. Περιχύνετε τα λαχανικά με λίγο λάδι και τακτοποιείτε τις μπριζόλες από πάνω. Ρίχνουμε περίπου 150 ml νερό στο ταψί , στη συνέχεια τοποθετήστε το στο φούρνο. Ψήνεται στους 200 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο.

Σερβίρετε τις έτοιμες μπριζόλες με κρεμμύδια και πατάτες στο φούρνο όσο είναι ακόμα ζεστές.

Καλή Υγεία να έχετε

Προηγούμενο άρθροMοσχάρι με μελιτζάνες…ένα κλασικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας
Επόμενο άρθροΚέικ καρύδι με κρέμα βουτύρου