Μυζηθρόπιτες με ζύμη γιαουρτιού

Υλικά:

γιαούρτι – 200 γρ.
ξηρή μαγιά – 1 τεμ.
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
ζάχαρη – 2 κουτ.
λάδι – 3 κουταλιές της σούπας.
αυγό – 1 τεμ.
μαγειρική σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού.
αλεύρι – 500 γρ.
Ανθότηρο ή γλυκια μυζήθρα- 300 g.
λάδι τηγανίσματος

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το γιαούρτι με τη σόδα ψησίματος στον αφρό. Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέστε το αλεύρι αναμεμιγμένο με τη μαγιά και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη.

Αφήστε την τελική ζύμη να φουσκώσει σε ένα λαδωμενο μπολ σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μία ώρα.

Σχηματίστε μικρές μπάλες και ανοιξτε με έναν πλάστη. Βάλτε λίγο από το τριμμένο τυρί στο ένα άκρο και διπλώστε στο μισό, πιέζοντας ελαφρά στο τέλος.

Τηγανίστε σε μέτρια θερμαινόμενο λάδι μέχρι να ροδίσει. Τρώγονται με μαρμελάδα επιλογής σας ή μελι

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤεμπελοτυρόπιτα χωρίς φύλλο…
Επόμενο άρθροΓεμιστά Ρολά Κοτόπουλου