Μυλοκοπι στο φουρνο με πατάτες.

Το μθλοκόπι είναι ένα ψάρι που συγγενεύει με το λαβράκι και τον σολομό.  Σε διάφορες περιοχές το ονομάζουν και καλιακούδα. Το χρώμα του στη ράχη είναι σκούρο σταχτί ή ασημοπράσινο και στην κοιλιά ασημόλευκο. Στα πλευρά του το μυλοκόπι έχει λοξές κυματοειδές γραμμές που είναι ολόχρυσες με άσπρες και μαύρες ενδιάμεσα βούλες. Σε κάθε μάγουλο έχει μια μαύρη βούλα και κάτω από το σαγόνι του διακρίνουμε ένα γενάκι. Το σώμα του είναι φαρδύ και από την ράχη του μέχρι και το στόμα του καμπυλωτό. Είναι φιλύποπτο, δυνατό και σβέλτο. Το μυλοκόπι παρόμοια μορφή με το ευρωπαϊκό λαβράκι, με περλέ ασημί χρώμα και κίτρινο χρώμα στόματος. Το μήκος του μπορεί να κυμαίνεται από 40-50 εκατοστά έως πάνω από 1 m, με βάρος έως 15 kg.

Υλικά

Για ενα μυλοκοπι 1,5 κιλο περιπου
2 κρεμμυδια
Μαιντανο
2 σκελιδες σκορδο
2 κουταλιες μουσταρδα
1 φλυτζανι τσαγιου λαδι
Αλατι,πιπερι,ριγανη
Μισο ποτηρακι νερο
1 λεμονι
Πατατες

Εκτελεση.

Καθαριζω το ψαρι και το βαζω στο ταψι.Το λαδωνω με πινελο καλα και το αατοπιπερωνω.Καθαριζω τις πατατες, αλατοπιπερωνω, ριχνω ριγανη ,τη μουσταρδα και τα ανακατωνω.Τα βαζω στο ταψι, ριχνω το λαδι και το νερο χωρις να παει στο ψαρι και αφαιρεσει το αλατοπιπερο.Κοβω ενα ξερο κρεμμυδι και καθαριζω τις σκελιδες σκορδου.Χαρασω σε 2-3 μεριες το ψαρι.Βαζω μεσα το σκορδο, κοβω το κρεμμυδι σε ροδελες και βαζω στην κοιλια του ψαριου, ενω το υπολοιπο το σκορπιζω επανω του και προσθετω στην κοιλια του τον ψιλοκομμενο μαιντανο. Στιβω ενα λεμονι στις πατατες και βαζω ροδελλες λεμονιου πανω στο ψαρι.Σκεπαζω με λαδοκολλα και ψηνω στον αερα,μεσαια σκαλα, στους 180 βαθμους, για 45 λεπτα. Ξεσκεπαζω και συνεχιζω για λιγο ακομα το ψησιμο,μεχρι να παρει ωραιο χρωμα

Καλή Ορεξη

 

ΠΗΓΗΗ Συνταγή είναι της κας Ρούλας Μπραιμιώτου
Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα από Σπίτι
Επόμενο άρθροΚότσι χοιρινό με μέλι και μουστάρδα