Κυδώνια ψητά

Υλικά

5-6 κυδώνια
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού νερό
Βάζω 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό σε κομπόστα κυδωνιού
Καρύδια (ψημένα σε στεγνό τηγάνι)
Φλούδα λεμονιού
ξυλάκι κανέλας αν θέλετε

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κυδώνια στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους.
Στον πάτο του τηγανιού ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό, (στην περίπτωσή μου τον χυμό από την κομπόστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βερίκοκα)
Αραδιάζουμε τα κυδώνια με τη φλούδα από πάνω και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν στους 200 βαθμούς
Αναποδογυρίζουμε τα κυδώνια και προσθέτουμε τα καρύδια, ποτίζουμε τα κυδώνια με το ζουμί από το ταψί και ψήνουμε μόνο στην επάνω σχάρα.
Σερβίρετε περιχυμένο με χυμό και γαρνιρισμένο με μια μπάλα σαντιγί πασπαλισμένη με ξύσμα λεμονιού.

Προαιρετικά προσθέστε ένα ξυλάκι κανέλας!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤα Χριστουγενιάτικα κουλουράκια με καρύδι της Γιαγιάς Ρόζας
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Πορτοκαλιού της Γιαγιάς