Τυρομπουκιές

Υλικά:

αυγό 1 τεμ.
γιαούρτι 1 κούπα.
μαγειρική σόδα 1 κουτ.
αλεύρι στα 250-300 γρ
τυρί φέτα τριμ 1 κούπα.
Βουτυρο στα 30 γρ
λάδι 1 κγ

Εκτέλεση:

Η σόδα προστίθεται στο γιαούρτι και αφήνεται να φουσκώσει.
Χτυπάμε με ένα πιρούνι το αυγό και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε τη ζύμη ελαφρώς κολλώδη.
Φτιάχνονται μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα οποία πλάθονται με λαδωμένα χέρια και τοποθετούνται σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ένα μικρό κομμάτι βούτυρο τοποθετείται στη μέση κάθε μπάλας.
Τα τυριά ψήνονται στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρετε ζεστό.

Προηγούμενο άρθροΧοιρινή μπριζόλα με λαχανικά
Επόμενο άρθροΠατατόπιτα με κασέρι