Κοκκινιστά Κεφτεδάκια

Υλικά

300 γρ. κιμά
60 ml γάλα
1 φέτα ψωμί του τοστ
1 αυγό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
50 γρ.φέτα θρυμματισμένη
1 κ.γ. μέντα
15 γρ.μαιντανό
1κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ μαύρο πιπέρι
λίγο ηλιέλαιο

Σάλτσα
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ.ξύδι
300 ml ζωμό βοδινού
1 φύλλο δάφνης
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Βρέχουμε τη φέτα του τοστ με το γάλα και αφήνουμε να το απορροφήσει.Βάζουμε σ΄ένα μεγάλο μπολ τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Στραγγίζουμε την φέτα του ψωμιού και την ρίχνουμε θρυμματισμένη στον κιμά.
Ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί πλάθουμε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.

Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί.Σουρώνουμε το λάδι που τα τηγανίσαμε σ ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε συνεχώς να διαλυθεί και μαγειρεύουμε μέχρι ν αρχίσει ν αφρίζει και να δένει ανακατεύοντας συνεχώς.
Σ αυτό το σημείο προσθέτουμε τον πελτέ και το ξύδι.Προσθέτουμε και λίγο αλάτι αν θέλουμε.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.Ρίχνουμε το ζωμό ανακατεύουμε και βάζουμε το φύλλο δάφνης.
Μόλις πάρει βράση βάζουμε τους κεφτέδες σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου.

Το απόλυτο συνοδευτικό για πατάτες τηγανιτές!!!!!!
Δοκιμάστε τους!!!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΕνα πιάτο με τριμμένες και τηγανητές πατάτες…που αγαπάμε πολύ
Επόμενο άρθροΤα τυρόψωμα της Γιαγιας μου