Ντολμαδάκια με γεμιστούς Κολοκυθοανθούς (Recipe in English)

Συστατικά:

Πλύθηκαν περίπου 20 αμπελόφυλλα και 15 λουλούδια κολοκυθιών.
2-3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες και αλατισμένες.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινο πιπεριά και καυτερό πιπέρι τσίλι, αν είναι το θέλετε πικάντικο
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
1 δόση γλυκό κόκκινο κρασί
1 χούφτα κουκουνάρι
1 χούφτα σταφίδες
1 ματσάκι μέντας ψιλοκομμένη
και ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι και πιπέρι
φέτα 150 γραμμάρια
για ένα φλιτζάνι ρύζι, μπασμάτι ή καρολίνα

Μέθοδος:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, προσθέστε πιπεριές, σκόρδο, 1/2 ποσότητα από την τριμμένη τομάτα ρύζι και γλυκό κρασί. Μαγειρέψτε μέχρι να φύγει το μεγαλύτερο μέρος του υγρού, το ρύζι πρέπει να μαγειρευτεί ώστε να είναι μισοβρασμένο, βγάλτε το από την φωτιά, προσθέτουμε τα βότανα,κουκουνάρι, σταφίδες και φέτα. Στρώστε ένα ταψί με αμπελόφυλλα και γεμίστε τα φύλλα καθώς και τα λουλούδια, βάζοντας στη συνέχεια την ραφή προς τα κάτω στο ταψί. Περιχύνουμε με αρκετή ποσότητα ελαιόλαδου και απλώνουμε την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο ή χαρτί μαγειρέματος και βάλτε το φούρνο στους 200 Κελσίου για περίπου 20 λεπτά, μαγειρέψτε ακάλυπτα έως ότου απο πάνω έχει πάρει ένα ωραίο χρώμα και φαίνονται τραγανά. Εγώ ξέχασα να προσθέσω την ντομάτα στη δική μου παρασκευή που φαίνεται στην εικόνα, πάντως μαγειρεμένα με την ντομάτα θα είναι πολύ πιο όμορφα.
Σερβίρω με γιαούρτι που έχει λίγο κύμινο και λίγη ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού ή ξύσμα λεμονιού.

ΠΗΓΗ: Elizabeth Early Kolliopoulos

Stuffed Grape Leaves and Zucchini Flowers

INGREDIENTS:

About 20 grape leaves and 15 zucchini flowers washed.
two or three large tomatoes grated and seasoned with salt.
one onion minced
one green pepper and chili pepper if so inclined.
chopped garlic
a splash of sweet red wine
a handful of pine nuts
a handful of raisins or currents.
a large bunch of mint chopped
chopped dill
salt and pepper to taste
feta cheese 150 grams
about a cup of rice, basmati or karolina

METHOD:

In a large skillet saute onion in olive oil until soft, add peppers, garlic, 1/2 the tomato, rice and sweet wine.cook until most of the liquid is gone, rice should be about 1/2 cooked through, take off the heat, add herbs, pine nuts, raisins and feta. line a baking dish with grape leaves and stuff the leaves and flowers, laying then seam side down in the pan. Drizzle with a good amount of olive oil and spread the rest of the grated tomato over. cover with foil or cooking paper andvroat in 200 celsius oven for about 20 minutes, cook uncovered till the tops are slightly crisp. I forgot to add the tomato on mine (pictured) so your cooked dolmades will be much prettier.
I serve mine with Greek yogurt that has a bit of cumin and some chopped preserved lemon rind or lemon zest.

My friend who taught me so much about Greek home cooking told me the secret to yemista is copious amounts of mint.

Enjoy

ΠΗΓΗ: Elizabeth Early Kolliopoulos