Ζεματιστοί κουραμπιέδες νηστίσιμοι!

Αυτή η συνταγή για ζεματιστούς κουραμπιέδες είναι ιδανικοί για την μεγάλη εβδομάδα, καθώς είναι νηστίσιμη και πεντανόστιμοι.

Υλικά:

Για τους κουραμπιέδες:

500γρ φυτική μαργαρίνη
1 ποτήρι του κρασιού καλαμποκέλαιο
1 μπέικιν
2 βανίλιες
2 κουταλιές σιμιγδάλι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
7 κούπες αλεύρι

αμύγδαλα για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι:

1 κιλό ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τους κουραμπιέδες: Σε μια μεγάλη λεκάνη, χτυπάμε με το σύρμα την φυτική μαργαρίνη με το καλαμποκέλαιο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το σιμιγδάλι. Εβρασα την ζάχαρη με το  νερό έδεσε καλά το σιρόπι και τα δούλεψα καλά όλα μαζι και τέλος έριξα το αλεύρι και τα έπλασα και σιγά σιγά ζυμώνουμε με το χέρι,  μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες: Πλάθουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρώς κάθε μπαλάκι με το χερι μας μας για να γίνει ελαφρώς πλατύ. Διακοσμούμε κάθε κουραμπιέ με ένα αμύγδαλο.

Ψήνουμε τους κουραμπιέδες: Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Φτιάχνουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρχίσει να βράζει. Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά.

Σιροπιάζουμε τους κουραμπιέδες: Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν ελαφρώς και μετά τους ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο σιρόπι, μέχρι να τα ρουφήξουν καλά.
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν πλήρως πριν τους σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Neni Kant

Προηγούμενο άρθροΚιουνεφέ σε Muffins με Μοτσαρέλα και Σιρόπι
Επόμενο άρθροΠασχαλινά Κουλουράκια