Γεμιστές Ντομάτες και Πιπεριές με κιμά

Υλικά

1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα μαϊντανό
1 κιλό κιμάς βόϊος
30 γρμ πελτες ντοματας
250 γρμ ρύζι καρολίνα
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το μαϊντανό.
Βάζουμε το λαδι στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μεσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωταρουμε ίσα που να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά το αλατι και το πιπέρι κα ανακατεύουμε καλά μεχρι να διαλυθεί ο κιμάς και να πανε τα υλικά παντού.
Το αφήνουμε για πέντε λεπτά μεχρι να ψηθεί ο κιμάς καλά και προσθέτουμε τον πελτέ,το περιεχόμενο απο τις ντομάτες  και ανακατευουμε και αφήνουμε για πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά.  Πριν σβήσουμε το ματι, προσθέτουμε το ρύζι και το μαϊντανό , ανακατεύουμε καλα να πάει παντού και το αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε τις πιπεριές τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε απο τα σπόρια.
Γεμίζουμε μια μια με το κιμά και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ομοίως και τις ντοματες.
Ότι είχε περισσέψει απο τη γέμιση το βαζουμε στο ταψί, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ένα ποτήρι νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω με αέρα για 45 λεπτα περίπου, προσέχοντας μη πιεί το νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε

Μυστικά για τέλειες γεμιστές ντομάτες και πιπεριές

1. Το κυριότερο μυστικό της γιαγιάς, είναι χρήση της σάρκας της πιπεριάς στη γέμιση.

Κάτω απ’ το καπάκι της πιπεριάς υπάρχει μία λευκοπράσινη σάρκα, όπου πάνω του υπάρχουν τα
σπόρια, απολήξεις απ’ τα εσωτερικά νεύρα που υπάρχουν στις αρσενικές και θηλυκές πιπεριές αντίστοιχα, έχουν απίθανη γεύση και αρώματα.
Αυτο το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε στην γέμιση για να δόση ένα βάθος και αλλαγή στην συνηθισμένη
γεύση της

2. Η χρήση κίτρινου γλυκού τυριού στη γέμιση.
Μπορείτε να βάλετε τριμμένο κασέρι μια επιλογή των παλαιών χρόνων στη Σμύρνη, αλλά και
γκούντα αν βάλετε δεν θα χάσετε.

3. Κάνετε τρύπες με πιρούνι στη βάση κάθε πιπεριάς και ντομάτας πριν μπει η γέμιση.
Με αυτό τον τρόπο μετα την πρωτη ημέρα η πιπεριά μπορει να απορροφά υγρα και να μένει
ζουμερή και να μην χρειαζετε να ρίχνουμε μία κουταλια από την σάλτσα από πάνω

Καλή Επιτυχία

 

 

Προηγούμενο άρθροΜαλακό Ψωμί χωρίς Ζύμωμα
Επόμενο άρθροΜανέστρα με κιμά…ένα κλασικό φαγητό για την οικογένεια