Ζαχαρωτά φρούτα απο φλούδα καρπουζιού

Σήμερα είμαι εδώ με την επόμενη απόλαυση 🙃
Δεν πετάμε τίποτα από το καρπούζι γιατί από αυτά θα ετοιμάσουμε νόστιμα ζαχαρωτά φρούτα. Χρειαζόμαστε λοιπόν:

Συστατικά

– 1500 γρ. φλούδες καρπουζιού (ξεφλουδισμένες από το πρασινο και τα υπολείμματα καρπουζιού)

Σιρόπι ζάχαρης:
– 1,5 κιλό. ζάχαρη (+2 λίτρα νερό)
– Μισό λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
– 3-4 τεμ. γαρίφαλο
Διάλυμα σόδας: 3 λίτρα νερό, 3 κουτ.γλ  σόδα

Παρασκευή:

Κόψτε τις φλούδες σε ακαθόρισμα μικρα κομματάκια με οποιονδήποτε βολικό τρόπο για εσάς, περίπου 1×1 εκ. Μουλιάστε τις κομμένες φλούδες σε διάλυμα σόδας για 2-3 ώρες (αυτό για να μην «σχιστούν» στο μέλλον), μετά από αυτό το διάστημα ξεπλύνετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Βράζουμε το σιρόπι από 2 λίτρα νερό και 0,5 κιλό ζάχαρη. Ρίχνουμε τις φλούδες που έχουν πλυθεί από το διάλυμα σόδας σε αυτό το σιρόπι, αφήνουμε να βράσει και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε ξανά 0,5 κιλό ζάχαρη και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα τελευταία 0,5 κιλά ζάχαρη και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο ρίξαμε και το 1,5 κιλό ζάχαρη στο σιρόπι. Ο συνολικός χρόνος για την προετοιμασία των κομματιων είναι περίπου ένα 40 λεπτα  (κάθε φορά που προσθέτουμε την επόμενη δόση ζάχαρης, περιμένουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά).


Σβήνουμε την εστία και αφήνουμε να κρυώσει τελείως για 5 ώρες Βράζουμε ξανά τα μελλοντικά μας ζαχαρωτά για 30 λεπτά. Για τρίτη φορά προσθέτουμε 3-4 γαρίφαλλα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, δοκιμάζουμε την οξύτητα, αν δεν είναι αρκετό, προσθέτουμε λίγο κιτρικό οξύ. Πρόσθεσα λίγο. Βράζουμε για 30 λεπτά, κρυώνουμε, βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει καλά το σιρόπι, βάζουμε σε σχάρα και στεγνώνουμε για 5 ώρες και στον ήλιο ή σε ηλεκτρικο στεγνωτήριο.

Πήρα 800 γραμμάρια ζαχαρωμένα φρούτα από 1,5 κιλό φλούδες. Έχει καλύτερη γεύση από κάθε καραμέλα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Татьяна Руденко

Προηγούμενο άρθροΗ τσιπούρα στην λαδόκολα
Επόμενο άρθροΠαγωτό Λεμόνι Μοσχομυριστό!