Νόστιμα σπιτικά ψωμάκια με μερέντα, όπως και της μαμάς.

Υλικά

Για την ζύμη

– 500 γρ αλεύρι
– 250 ml γάλα
– 2 κουτ ξηρή μαγιά
– 5 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη
– 1 κουτ αλάτι
– 2 αυγα
– ένα φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
– 1 βαζακι μερεντα ή νουτελα
– 60 γρ βούτυρο
– φυτικό λάδι

✅Μαγείρεμα:

1. Ρίχνουμε ζεστό γάλα σε ένα μπολ, προσθέτουμε ξερή μαγιά, ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
2. Προσθέστε αλάτι, τη βανίλια ζάχαρη και τα αυγά.
3. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι σε διάφορα στάδια. Πρώτα ζυμώστε τα πάντα με ένα σύρμα ή κουτάλι και μετά με τα χέρια σας.
4. Πασπαλίζουμε το τραπέζι με αλεύρι, απλώνουμε τη ζύμη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ζυμώνουμε για περίπου 7-10 λεπτά.
5. Λιπάνετε το μπολ με φυτικό λάδι, βάζετε τη ζύμη μέσα, σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε για 1 ώρα.

6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 κομμάτια.
7. Ανοιγουμε τα ζυμαρακια σε οβαλ σχημα απλώνουμε την μερεντα ή την νουτελλα στο κεντρο απο καθε ζυμαρακι και την τυλίγουμε σε ρολό
και τα διαμορφωνουμε σε πιο πλατια με το χερι.
8. Βάλτε τα ψωμάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και αλειμμένο με φυτικό λάδι.
Αφήστε τα ψωμάκια να ψηθούς για 30 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Ольга Воронова

Προηγούμενο άρθροΤυρένια Μπαστουνακια
Επόμενο άρθροΛαχταριστά, όμορφα, γλυκά σφολιατίνια…τρελαίνουν μικρούς μεγάλους😍