Νόστιμη συνταγή για συκώτι!

Υλικά

600 γρ μοσχαρίσιο συκώτι
1 αυγό
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ.γλ Ζάχαρη
1 κουτ.γρ αλάτι
0,5 κουτ.γλ σόδα
1 κρεμμύδι
λάδι
Καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε το συκώτι, το στεγνώνουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το αλάτι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το σκόρδο, περασμένα από μια πρέσα. Ρίχνουμε τα κομμάτια συκωτιού με το μείγμα που προκύπτει
και αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Τηγανίζουμε το κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε μισούς δακτυλίους, σε μικρή ποσότητα φυτικού ελαίου. Απλώστε σε ένα πιάτο.

Τυλίξτε κάθε μαριναρισμένο κομμάτι συκωτιού σε καλαμποκάλευρο και βάλτε στο τηγάνι στο οποίο τηγανίστηκε το κρεμμύδι. Προσθέστε λίγο λάδι και τηγανίστε και από τις δύο πλευρές μέχρι να
ροδίσουν (3 λεπτά από κάθε πλευρά).
Όταν ροδίσει ομοιόμορφα το συκώτι, το πασπαλίζουμε με τηγανητά κρεμμύδια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
Ελέγχουμε την ετοιμότητα κόβοντας ένα κομμάτι.

Αν δεν υπάρχει ροζ μέσα, τελειώσατε!

Προηγούμενο άρθροΤι να πίνετε για μεγαλύτερη απώλεια λίπους από την κοιλιά ανεξάρτητα από την ηλικία σας
Επόμενο άρθροΣυνταγή σάλτσας σαλάτας, με μουστάρδα και μέλι…πάει κάθε σαλάτα σε άλλο επίπεδο.