Κουραμπιέδες βουτύρου με καβουρδισμένα αμύγδαλα 

Υλικά:

200 g βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου.
100 g ζάχαρης
Τσίμπημα αλατιού
200-250 g κοσκινισμένου αλευριού
100 γρ. Αμύγδαλα (ίσως και καρύδια).
2,3 φακ βανίλια
1 μπεικιν παουντερ
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Αρχικά ψήνουμε τα αμύγδαλα σε ένα στεγνό τηγάνι στη φωτιά. Αφού κρυώσουν, τα σπάζουμε σε μικρά κομμάτια (τα συνθλίβω με το σφυρί).
Σε ένα μπολ, χτυπήστε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη με ένα μίξερ, για να πάρετε μια αφράτη κρέμα.
Στη συνέχεια, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι σε μερίδες με μια πρέζα αλάτι και μπέικιν πάουντερ.
Τέλος προσθέστε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα.

Ζυμώστε τη ζύμη, τυλίξτε τη με μεμβράνη προσκόλλησης και φυλάξτε για 1/2 ώρα στο ψυγείο.
Το βγάζουμε από το ψυγείο, σχίζουμε τις μπάλες στο μέγεθος ενός καρυδιού και σχηματίζουμε το σχήμα που θέλουμε (τις έκανα σαν μισοφέγγαρα).
Τοποθετήστε τα έτοιμα κουλούρια σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμών για περίπου 20 λεπτά.
Ενώ είναι ακόμη ζεστό, τα πασπαλίζετε γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη
Πήρα 40 κουλούρια.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚαρβέλι Γεμιστό με κρέας και τυρί
Επόμενο άρθροΑλμυρό κέικ τυριού..μια παλιά συνταγή από την γιαγιά μου