Νόστιμο Κέικ με Γλάσο Σοκολάτας

Υλικά:

4 αυγά
1 κουπα ζάχαρη
½ κουπα γιαούρτι
½ κουπα λάδι
1 κουπα αλεύρι
1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
1 συσκευασία βανίλια
1 ½ κουταλιά της σούπας σκόνη κακάου
Βούτυρο αγελάδας για επαλειψη
Μερικά κομμάτια σοκολάτας

Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε τα αυγά με ένα μίξερ για 1 λεπτό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά στη μέγιστη ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
2. Προσθέστε το λάδι και το γιαούρτι και ανακατεύετε.
3. Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπεικιν και τη βανίλια και προσθέστε 2-3 φορές στο μείγμα σταδιακά. Ανακατέψτε στη χαμηλότερη ρύθμιση αρκετά για να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα. Αντί για ένα μίξερ, μπορείτε να το κάνετε με μια σπάτουλα σιλικόνης, ένα σύρμα ανάδευσης ή ένα απλό κουτάλι, ανακατεύοντας αργά από κάτω προς τα πάνω και προς την
ίδια κατεύθυνση. Είναι σημαντικό να μην ανακατεύετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να μην χάσετε το αφράτο μείγμα!
4. Λιπάνετε μία φόρμα με βουτυρο.

5. Διαχωρίστε το ήμισυ της ζύμης και ανακατέψτε το με το κακάο, και στη συνέχεια στην φόρμα ρίξτε περιοδικά τη λευκή και καφέ ζύμη για να πάρετε ένα πολύχρωμο κέικ.
6. Ρυθμίστε το φουρνο σε θερμοκρασία 170 ° C και χρόνο 1 ώρας.
7. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, περιμένετε 5-10 λεπτά πριν ανοίξετε το φούρνο. Ελέγξουμε με μία οδοντογλυφίδα εάν είναι ψημένο.
8. Εν τω μεταξύ, λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι.
9. Αφαιρέστε το κέικ από την γόρμα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώστε το με λιωμένη σοκολάτα. Αφήστε το να κρυώσει στη σχάρα ατμού. Διακοσμούμε κατά βούληση με φρούτα, ξηρούς καρπούς ή ό, τι σας λέει η φαντασία σας !

Έχετε ένα ωραίο γλυκό 👌

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο στο ταψί
Επόμενο άρθροΠίτα με πατάτες, μπέικον και ζαμπόν…εξαφανίζετε αμέσως