Ογκρατέν λαχανικών

…το φτιάχνω όταν δεν έχω χρόνο, θα το φτιάχνετε πιο συχνά από οτιδήποτε άλλο το καλοκαίρι

Υλικά

8 φρέσκα κρεμμυδάκια
5 πιπεριές
2 ντομάτες
1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
1 σακουλάκι μοτσαρέλα σε άλμη
1 κ.γ σκόρδο αποξηραμένο
1 κ.γ ρίγανη
100 γρ.τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
μαύρο πιπέρι
αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.Τα κολοκυθάκια και την μελιτζάνα τα κόβουμε κυβάκια.
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ και τα τοποθετούμε μέσα όλα.Αλατίζουμε.
Αλέθουμε τις ντομάτες στο μούλτι.Τις αδειάζουμε σ ένα μπολ και ρίχνουμε το σκόρδο,τη ρίγανη,αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε τον πολτό της ντομάτας στο πυρέξ και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Τοποθετούμε την μοτσαρέλλα την οποία έχουμε κόψει φετούλες σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο) μέχρι να ροδίσει.

Καλή σας όρεξη!!!!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια Αφρός
Επόμενο άρθροΥπέροχη και εύκολη τούρτα με μαρμελάδα