Συστατικά

4 μεσαίες πατάτες
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο ή περισσότερο, αν θέλετε
λάδι

Οδηγίες

Χρησιμοποιήστε έναν κοφτή ή με κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τις πατάτες πολύ λεπτές.
Λαδώστε ένα στρογγυλό ταψί ή πυρέξ.
Τοποθετήστε προσεκτικά ένα στρώμα από φέτες πατάτας στο κάτω μέρος του ταψιού.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Επαναλάβετε μέχρι να έχουν στρωθεί όλες οι πατάτες.
Ρίχνουμε το βούτυρο πάνω από τις πατάτες.
Ψήνετε ακάλυπτα στους 400 βαθμούς Κελσίου έως ότου οι πατάτες είναι τρυφερές και καφέ, περίπου μια ώρα.
Χαλαρώστε(ανασηκώστε) τις άκρες και το κάτω μέρος με μια φαρδιά σπάτουλα.
Τοποθετήστε μια ανεστραμμένη πιατέλα πάνω από το ταψί και αναστρέψτε τις πατάτες πάνω στην πιατέλα.
Κόψτε σε σφήνες για να σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΝόστιμη κοτόπιτα σε ρολό…θα την απολαύσετε
Επόμενο άρθροΚοκκινιστοί Λαχανοντολμάδες στο Φούρνο….απλά φτιαγμένοι