Μπεζέδες

Υλικά:

4 ασπράδια
250 γρ ζάχαρη άχνη
1/2 κουτ βανίλια

Εκτέλεση:

Ενα μεταλικό μπολ πλένεται πολύ καλά και στεγνώνει τέλεια. Είναι πολύ σημαντικό να είναι απολύτως στεγνό. Προσεκτικά, ένα-ένα, χωρίζετε τα ασπράδια (4 τμχ) από τους κρόκους και αδειάζετε στο μπολ. Είναι σημαντικό τα αυγά να βγαίνουν απευθείας από το ψυγείο για να κρυώσουν καλά τα ασπράδια. Χρησιμοποιήθηκαν μεγάλα αυγά που απέδωσαν περίπου 180 γραμμάρια ασπράδι από 4 αυγά.

Προσθέτουμε άχνη ζάχαρη (250 γρ.) και τη βανίλια (1/2 κ.γ.). Χτυπάμε αμέσως, ανακατεύοντας αρχικά στο μίξερ μέχρι να αναμειχθούν τα ασπράδια και η ζάχαρη, στη συνέχεια αυξάνοντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό την ταχύτητα.
Χτυπάμε μέχρι τα ασπράδια και η ζάχαρη να γίνουν ένας πολύ πηχτός αφρός. Είναι σημαντικό όταν γυρίζετε το δοχείο, το μείγμα να παραμένει σε αυτό χωρίς να χύνεται.

Το ταψί καλύπτεται με χαρτί ψησίματος και πάνω του βάζουμε τους μπεζέδες και πρέπει να υπάρχει απόσταση 1-2 εκ. μεταξύ τους. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς, χωρίς αέρα και ψήνουμε (ή μάλλον στεγνώνουμε) για 1 ώρα. Ελέγξτε αν έχουν ψηθεί. Αν είναι πιο ογκώδεις, μπορεί να χρειαστούν άλλα 20-30 λεπτά στο φούρνο.

Μια άλλη ευκολότερη επιλογή για ψήσιμο είναι να προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια σβήστε και τοποθετήστε τους μπεζρδεσ. Μαγειρέψτε μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Ελέγξτε προσεκτικά πότε μπορούν να ξεκολλήσουν από το χαρτί και στη συνέχεια αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο.

Τα γλυκά σερβίρονται παγωμένα.

Προηγούμενο άρθροΤσιζκέικ κολοκύθας με μέλι
Επόμενο άρθροΝτολμαδάκια με αμπελόφυλλο