Οι πιο νόστιμες Μελτσάνες Φούρνου

Υλικά

6 μελιτζάνες
αλάτι
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο
μοτσαρέλα (100 γραμμάρια)
παρμεζάνα (50-80 γραμμάρια)
1 κουτί κον κασέ ντοματάκια (ή φέτες ντομάτας). Χρησιμοποίησα μόνο 200 γραμμάρια απ το κουτί.
σάλτσα πέστο (προαιρετικό)

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος.


Τις αλατίζουμε τις αφήνουμε 15 λεπτά περίπου να βγάλουν τα υγρά τους και μετά τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τις στεγνώσουμε λίγο.

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και στρώνουμε τις μελιτζάνες.Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με λίγο λάδι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C βαθμούς για 35 λεπτά.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε τις μελιτζάνες γύρω γύρω στα τοιχώματα με το μισό τους μέρος να είναι έξω από το πυρέξ.


Βάζουμε την φρέσκια ντομάτα η την κονσέρβα ντοματάκια. Προσθέτουμε την μοτσαρέλλα την παρμεζάνα και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.


Ρίχνουμε λίγη ακόμα ντομάτα παρμεζάνα και μοτσαρέλλα

και καλύπτουμε με τις μελιτζάνες που εξείχαν απ το πυρέξ.


Ρίχνουμε πάλι από πάνω λίγη ντομάτα και παρμεζάνα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε και σερβίρουμε.Αν θέλουμε γαρνίρουμε με σάλτσα πέστο.
Ένα πολύ νόστιμο και αρωματικό πιάτο!!!!Και πολύ χορταστικό!!!!
Δοκιμάστε το!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Προηγούμενο άρθροΠατάτες φούρνου με τρεις τύπους τυριών
Επόμενο άρθροΤα πιο ξεχωριστά μαλακά γεμιστά κουλουράκια