Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες

Λέγονται έτσι γιατί τίποτα δεν χρειάζεται να βράσει και να προετοιμαστεί από πριν!

Συστατικά:

• κιμάς 600 γρ.
• λάχανο 300 γρ.
• ρύζι 100 γρ.
• αυγό 1 τεμ.
• καρότα 1 τεμ.
• πράσο 1 τεμ.
• πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ 1 κ.γ. μεγάλο.
• αλάτι
• πιπέρι

Μαγείρεμα:

1. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, ανακατεύουμε με ωμό ρύζι και κιμά. Αλάτι, τριμμένο μαύρο πιπερι.
Ανακατεύουμε καλά.
2. Ρίξτε το αυγό στη μάζα και ανακατέψτε ξανά.
3. Από το μείγμα που προκύπτει, σχηματίζουμε στρογγυλά ρολά λάχανου και τηγανίζουμε σε φυτικό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
3. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα καρότα, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη και τα κρεμμύδια, αλάτι.
Προσθέστε πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ.
4. Επιστρέψτε τους λαχανοντολμάδες πίσω στο τηγάνι στα λαχανικά, ρίξτε μισό ποτήρι νερό, κλείστε το καπάκι και σιγοβράστε
για 20 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Мария Петрова

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα Μπακλαβάς Ανεπανάληπτη!!
Επόμενο άρθροΜπιφτεκάκια με σάλτσα στο φούρνο