Ομελέτα Φούρνου

Συστατικά

2 κσ βούτυρο
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαγειρεμένο ζαμπόν
8 αυγά
1/4 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο και μαγειρέψτε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξτε το ζαμπόν και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά και το γάλα σας. Προσθέστε το τυρί τσένταρ, τις πιπεριές και το ζαμπόν.
Αλατοπιπερώνουμε. Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί 25 εκ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν τα αυγά. Σερβίρετε ζεστό.

ΠΗΓΗ: Maria Vourlia

Προηγούμενο άρθροΚρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο
Επόμενο άρθροΑιγυπτιακή Τούρτα 🍰