Οσομπούκο γαλοπούλαςμε αρακά

Συστατικά

4 μπουτάκια γαλοπούλας
αρακάς 250 γρ
καρότο 1
κοτσάνι σέλινου 1
1/2 κρεμμύδι
1 κύβο ζωμού λαχανικών
Νερό 500ml
Αλάτι 1 πρέζα
Μαύρο πιπέρι 1 πρέζα
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο q.s.

Μέθοδος

Ψιλοκόβουμε, αφού τα έχουμε καθαρίσει και πλύνει προσεκτικά, το καρότο, το κοτσάνι του σέλινου και το κρεμμύδι. Τα ροδίζουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι 28 εκ.
Προσθέστε το οσομπουκο της γαλοπούλας και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για τρία λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το
μαγείρεμα ανακατεύοντας λίγο να πάρει η γεύση. Στη συνέχεια αλατίζουμε μόνο το οσομπουκο και προσθέτουμε 500 ml νερό.
Συνεχίστε να σιγοβράζετε.

Μετά από δύο λεπτά, προσθέστε μια κουταλιά έναν κύβο ζωμού.
Προσθέστε μια πρέζα μαύρο πιπέρι, βάλτε το καπάκι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντας
κατά διαστήματα το οσομπουκο. Όταν ο αρακάς είναι μαλακός και ο ζωμός έχει μειωθεί, σβήνετε τη φωτιά και σερβίρετε ζεστό.

Καλή Απόλαυση

Ottavio Pastore Monica Felline

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με ψητά λαχανικά
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια Γεμιστά κοκκινιστά