Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια νέα μέθοδο παρασκευής μουσακά με κιμά. Ελπίζουμε να το δοκιμάσουμε, περιμένοντας τα σχόλιά σας.

Ο μουσακάς της Τεμπέλας

Συστατικά :

Ένα τέταρτο φλιτζάνι λάδι
300 γραμμάρια αλεσμένου κρέατος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κουταλιά πελτέ ντοματας
1 κγ αλάτι
1/2 κγ μαύρο πιπέρι
1/2 κγ παπρικα
1 κγ Θυμάρι
Μισό φλιτζάνι νερό
γάλα

Για να φτιάξετε τη σάλτσα:
6 κουταλιές γιαούρτι κεφίρ
1 κρόκος αυγού
2 κουταλιές αλεύρι

Πώς να προετοιμάσεις :

1- Τσιγαρίζουμε πρώτα τον κιμά με το λάδι να αλλάξει χρώμα.
2- Μετά από αυτό, προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ανακατέψτε επίσης.
3- Προσθέστε τις πατάτες σε κύβους και τη σάλτσα και συνεχίστε να ανακατεύετε.
4- Στο τέλος, προσθέστε αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και θυμάρι, προσθέστε νερό και ανακατέψτε καλά.
5- Βάλτε το στο ταψί του φούρνου και ρίξτε γάλα μέχρι το υψος των πατατών.


6- Βάλτε το σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά και
αφήστε να σιγοβράσει.
7- Για να φτιάξετε τη σάλτσα, χτυπήστε τον κρόκο του αυγού με το αλεύρι και το γιαουρτι.
8- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω απο τις πατάτες

και μπαίνει ξανά στο φούρνο.

Βγάλτε από το φούρνο αφήσετε λίγο να κρυώσει και κόψτε

subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΕνα Υπέροχο Γλυκάκι με καρύδα και καρύδια
Επόμενο άρθροΗ απόλυτη Μελιτζανόπιτα: Φτιάχνεται εύκολα και ενθουσιάζει!