Δείτε επίσης: Μουσακάς….και ελαφρύς | Η Γνήσια Συνταγή του Μουσακά

Ο πιο τεμπέλικος Μουσακάς

Υλικά

6 μεγάλες πατάτες (περίπου 2 κιλά)
500 γραμμάρια κιμά
1 φλιτζάνι νερό τσαγιού
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμυδια ψιλοκομμένα
4 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μπολ με σάλτσα ντομάτας ή (2 ντομάτες)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μπολ μαϊντανό
1-2 φλυτζάνια τυρί κεφαλοτύρι ή γκουντα τριμμένο
3 μισα ντοματίνια ή φέτες ντομάτας
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά και ρίχνουμε τον κιμά. Αρχίζουμε να τον σπάμε με μία ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε το νέρο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα.
Μόλις τον έχουμε σοτάρει καλά ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, κρεμμύδια, πιπεριές, σκόρδο και ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά με σκεπασμένο το τηγάνι.
Ανοίγουμε το τηγάνι ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας to αλάτι και το πιπέρι, το μαινατνό και τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και σκεπάζουμε πάλι για 10 λεπτά (Στα 5 λεπτά ανακατεύουμε).
Όσο γίνετε ο κιμας κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί αλατίζουμε και τις ανακατευουμε να καλυφθούν από το αλάτι
Αρχίζουμε να τηγανίζουμε τις πατάτες σε μπόλικο λάδι σε παρτίδες.
Μόλις είναι ετοιμες όλες τις στρωνουμε τις μισές σε ένα ταψί πυρέξ επικαλυπτόμενες και αδειάζουμε από πάνω την μισή γέμιση και από πάνω τις άλλες μισές πατάτες.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί να καλυφθούν πλήρως οι πατατες και διακοσμούμε με μισά ντοματίνια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά

Δείτε επίσης: Μουσακάς….και ελαφρύς | Η Γνήσια Συνταγή του Μουσακά

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ πατάτας στον φούρνο…
Επόμενο άρθροΠατάτες γεμιστές με κιμά