Πάστα καραμέλα

Υλικά

για το παντεσπάνι
3 αυγά
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπαικιν
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 βανίλια
70 γρ γάλα
70 γρ ηλιέλαιο
70 γρ ζάχαρη
για την κρέμα
2 κουτιά μεταλλικά φυτική σαντιγί
1 κουτί καραμελωμενο ζαχαρούχο
για το σιρόπι
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά κακάο
1 κουταλακι κοφτό νές καφέ
Γκαναζ
200 γρ κουβερτούρα
150 γρ εβαπορέ
1κουταλακι μέλι

Εκτέλεση

Κάνουμε το σιρόπι βράζουμε τα υλικά 4 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε τα αυγά την ζάχαρη το σπορέλαιο μετα ρίχνουμε τα υλικά όλα και τέλος το αλεύρι με το κακάο ανακατεμένα και κοσκινισμενα βουτυρώνουμε ενα ταψάκι μέτριο 25-35 και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 15 – 20 λεπτά σιροπιαζουμε το γλυκό ζεστό με το κρύο σιρόπι.
Σε ενα μπολ χτυπάμε την φυτική λίγα λεπτά να αφρατεψεινα διπλασιαστεί σε όγκο ρίχνουμε το καραμελωμενο ζαχαρούχο και χτυπάμε να ενσωματωθεί στρώνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σε ενα κατσαρόλακι βάζουμε το εβαπορέ την κουβερτούρα κομματάκια και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η κουβερτούρα μόλις λιώσει ρίχνουμε το μέλι ανακατεύουμε και αποσύρουμε από το μάτι αφήνουμε να γίνει χλιαρή και ρίχνουμε πάνω στο γλυκό την γκαναζ απλώνουμε καλά βάζουμε μια ώρα στο ψυγείο και μετά κόβουμε κομμάτια και στολίζουμε με ότι θέλουμε και καταβροχθιζουμε έγινε τέλεια την συνιστώ. Καλό απόγευμα σε όλους.
Προηγούμενο άρθροΑπαλλαγείτε εύκολα και υγιεινά από το τοπικός λίπος της κοιλιάς
Επόμενο άρθροΥπέροχα και γρήγορα Ζαμπονοπιτάκια…για τα παιδιά