Πάστα Μήλου με ξηρούς καρπούς

Συστατικά:

1,5 κιλά μήλα
100g σταφίδες βυθισμένες σε ρούμι
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
50g βούτυρο
5 αυγά
100 ml γάλα
100 ml λάδι
8 κουταλιές αλεύρι
1 μπεικιν παουντερ
500γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Ξηροί Καρποί χοντροκομμένοι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια
Σε ένα ταψάκι στρωμένο χαρτί ψησίματος τακτοποιούμε τα μηλα.
Ρίχνουμε από πάνω τις σταφίδες (όχι μαζί με το ρουμι)
Πασπαλίζουμε την ζάχαρη και μετά την κανέλα
Ξυρίζουμε με ένα μαχαίρι το βούτυρο σε φλυδες να πάει παντου.


Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών και χτυπάμε με το μιξερ
ενώ προσθέτουμε και την ζάχαρη.
Μόλις ασπρίσει το μίγμα ρίχνουμε τους κρόκους και μόλις ενσωματωθούν καλα προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και χτυπάμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπεικιν και ανακατεύουμε με μία μαριζ.

Βγάζουμε τα ψημένα μήλα από το φούρνο και αδειάζουμε τα μείγμα από πάνω και ισιώνουμε.


Επιστέφουμε στο φούρνο να ψήνετε για 20 λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε από το φούρνο και το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήστε ξανά για 20 λεπτά
Βγάζουμε και το γυρνάμε ανάποδα σε ένα ταψί και αφαιρουμε το χαρτί.


Απλώνουμε την σαντιγί από πάνω και πασπαλίζουμε με ξηρους καρπούς

Σαντιγί

Βάζετε την κρέμα και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί για 15 λεπτά στην κατάψυξη να κρυώσουν.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια, με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για 2 1/2 λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζετε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σταματάτε το χτύπημα με το που πήξει , γιατί αλλιώς η σαντιγί θα κόψει και θα κάτσει.

Καλή Επιτυχία

Subscribe to Recipe’s youtube chanel here

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤα μπισκότα του καφέ με γέμιση καρυδιού
Επόμενο άρθροΤηγανίτες Πατάτας με τυρί