Πάστα με μπισκότο Oreo

Υλικά

36 κομμάτια Oreo
6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
250γρ τυρί κρέμας
60gm ζάχαρη ψιλή
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
30γρ αλεύρι Κορν φλαουρ
100γρ ζάχαρη ψιλή
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
200gm μαύρη σοκολάτα
1 κουταλάκι του γλυκού Βανίλια Essence

100γρ ξυρισμένη φλύδα αμύγδαλο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπλεντερ σε παρτίδες αν δεν χωράνε και αδειάζω ρο περιεχόμενο μέσα σε ένα πυρέξ.
Ρίχνω το βούτυρο ανακατεύω και πιέζω με το κουτάλι να κάνω μία βάση και αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μπολάκι ρίχνω το τυρί κρέμα, και χτυπάω να αφρατέψει, και ρίχνω και την ψιλή ζάχαρη ,γάλα και χτυπάω οριν από κάθε προσθήκη και αφήνω στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την προσθέτω μέσα στην κρέμα τυριού που φτιάξαμε προηγουμένως και ανακατεύω με μία μαρίζ.

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύω κορν φλαουρ, ψιλη ζάχαρη, αλάτι, γάλα και ανακατεύω.
Βάζω το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνέχεια, μετά από λίγο ρίχνω και το κακάο
και συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Προσθέτω την σοκολάτα και ανακατεύω να λιώσει και να πήξει το μείγμα και προσθέτω και την βανίλια και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Στρώνω την μισή κρέμα πάνω από την βάση oreo και το βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Βγάζω από το ψυγείο στρώνω την κρέμα σοκολάτα και πάλι ψυγείο για 15 λεπτά.
Βγάζω και στρώνω την υπόλοιπη λευκή κρέμα και βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά
Βγάζω από το ψυγείο πασπαλίζω με τριμμένη σοκολάτα και αμύγδαλο

Καλή Απόλαυση

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες (ψημένο σε σακούλα)
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με Λαζάνια